Leleményes alvállalkozók is okozhatnak kárt

Csomagszállításra szerződött alvállalkozó fiktív névvel és email címmel adott le megrendelést mobiltelefonokat forgalmazó cég honlapján, azzal a céllal, hogy azokat a későbbiek során eltulajdonítsa.

A csomagokat minden esetben átvevőhelyre kérte kiszállítani, de ügyelt rá, hogy az átvevőhely azon a területen legyen, mely terítésére szerződése van a fővállalkozóval.

Leleményesen kidolgozta, hogyan tudja sérülésmentesen kinyitni, illetve visszazárni a csomagokat, majd kicserélte a tartalmukat. A csere után a kicserélt tartalmú csomagokat kiszállíttatta az átvevőhelyre.

Mivel fiktív volt a vásárló, ezért az átvevőhelyen senki sem kereste a csomagot, így az bizonyos idő elteltével visszaküldte a feladónak.

Az elkövető abban bízott, hogy a kézbesítés technológiai folyamatában résztvevők - feladó, felvevő futár, futárszolgálat raktár, terítőfutár, átvevőhely- és az észlelésig eltelt huzamosabb idő miatt cselekményét nem tudjuk majd felderíteni.

Az alvállalkozó a fenti módszerrel eltulajdonított 4 db telefont értékesítette, a cselekményével több, mint 1,5 millió Ft kárt okozott.

Megbízónk –a fővállalkozó- felhatalmazása alapján a felkutatott bizonyítékokat büntetőeljárás lefolytatása végett átadtuk az illetékes rendőrkapitányságnak, akik gyanúsítottként hallgatták ki az alvállalkozót és futárját.

Az elkövetők szabadlábon védekezhetnek, viszont most másik fővállalkozónál tevékenykednek!

« Vissza

© omerta07.hu