A bérbeadás veszélyei

Fuvarozó kisvállalkozás a két autóból álló flottájuk cseréjét követően úgy gondolta, hogy két levetett autóját kicsit kipofozzák, és bérbe adják azokat.

Szépen csendesen termelte a hasznot a két autó, melyek közül az egyiket kizárólag egy építő vállalkozó vette bérbe, munkásainak szállítására. Alkalmanként 2-3 hétre vitte el az autót, amikor az Ő gépkocsija nem volt elég a munkások szállítására.

Eljött az időszakos műszaki vizsga ideje. A szükséges kisebb javításokat és cseréket elvégeztették, majd a szerelő elvitte műszaki vizsgára. Rövid adatfelvétel során kiderült, hogy a kocsiban több kisebb alkatrészen kívül a motort is kicserélte valaki.

A rendszeres bérlő látszólag tudni sem akart az alkatrész cserékről, de többé nem érték el telefonon. A vállalkozásnak jelentős költséget jelentett az ismételt - származási okmányokkal rendelkező – motor csere.

Nem hagyták annyiban a dolgot, megbíztak minket, hogy szerezzünk bizonyítékok arra, ki cserélte ki a motort az autójukban. Rövid nyomozás során megállapítottuk, hogy az építő vállalkozó melyik szervizbe hordja gépkocsijait.

A szervizben a rendes ügymenet révén munkalapot készítettek a motor cseréről. Bónuszként azt is sikerült megtudni, hogy motort a vállalkozó azonos típusú saját gépkocsijába szerelték be, melyet röviddel ezután értékesített.

Mivel bűncselekmény gyanúja merült fel, a vállalkozás vezetője feljelentést tett az építő vállalkozó ellen.

« Vissza

© omerta07.hu