Bűncselekmények üldözése a logisztikai ellátási láncban

Elgondolkodtató példa arra, mennyire is speciális a logisztikai ellátási láncban történő bűncselekmények üldözése, avagy Justicia vak, vagy néhányan annak hiszik..

Csomagszállítással foglalkozó cég alvállalkozói szerződés kötött csomagok kiszállítására.

Az alvállalkozó a szerződésében foglalt kötelezettségét megszegve, az általa kiszállított csomagok után beszedett utánvét összeggel nem számolt el, ezzel közel 8 millió Ft kárt okozott. A felmondást követően a nála lévő csomagokat nem adta át, megakadályozta a címzetteknek vagy a feladónak történő kézbesítését, mindennemű együttműködéstől elzárkózott.

Az általunk összegyűjtőt bizonyítékokkal megbízónk feljelentést tett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az alvállalkozó ellen.

Az ügyben a nyomozást felügyelő ügyészség, mivel álláspontja szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény az eljárást megszüntette.

A nyomozás megszüntető határozat ellen útmutatásunk alapján megbízónk panasszal élt, amit az ügyben eljáró főügyészség határozattal utasított el.

Megbízónk útmutatásunk alapján pótmagánvádat nyújtott be az illetékes ügyészségen. Az ügyben lefolytatott eljárás alapján a bíróság ítéletében a vádlottat felmentette.

Megbízónk közreműködésünkkel az ítélet ellen ismételten fellebbezett, ami alapján az ügyben eljáró Törvényszék végzésben a korábbi ítéletet hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasította a bíróságot. A Törvényszék kiemelte, hogy a Bíróság által megállapított tényállás ellentétes az eddig iratok tartalmával, sőt rendelkezett arról is, hogy az eljárást egy másik bírói tanácsnak kell megismételni.

Jelenleg az ítélethozatalra várakozunk!

A volt alvállalkozó felszámoltatta korábbi cégét és most egy új vállalkozásban fuvarszervezéssel foglalkozik!

« Vissza

© omerta07.hu