Extra rakomány a raktérben

Külföldi árufuvarozással foglalkozó vállalkozás egyik kamionja műszaki cikkeket szállított az egyik balkáni országba. A célországban lerakta az árut, de a visszárura egy napot várnia kellett.

Rendszeres célállomás lévén megszokott pihenőhelyet választott.

Napközben egy alkalommal rutinszerűen körbejárta gépkocsiját és azt észlelte, hogy a raktér zárja nem a megszokott helyzetben van.

Ekkor nem tulajdonított neki jelentőséget. Másnap felvette a visszárut, majd útnak indult Magyarország irányába. Nagyjából ötven kilométer megtétele után a futóműből rendellenes hangokat hallott.

Az első pihenőben megállt és azt tapasztalta, hogy egy fém pálca van a kerekéhez rögzítve, ami kattogó hangot ad. Amikor hozzálátott a pálcát leszerelni észre vette, hogy több személy csoportosul a gépkocsi rakterének hátsó ajtajánál.

Kimászott a kamion alól és akkor látta, hogy 6-8 migránsnak tűnő férfi próbálja kinyitni a raktár ajtaját és bemászni készül oda.

Kiabálni kezdett, mire egy közelben álló kisbusz elhajtott a pihenőből, a raktérbe beszállni igyekvő férfiakat más kamion sofőrökkel közösen elkergették.

« Vissza

© omerta07.hu