Fizetés kiegészítés másképp

Csomag logisztikával foglalkozó cég raktárában dolgozó raktárosok közül 2 fő úgy gondolta, hogy külön juttatásként ellopnak a szortírozási tevékenységük alkalmával kezelt laptopokból, amit értékesítve egészítik ki a fizetésüket.

A munkafolyamat során a szortírozó szalagon végigmenő csomagok közül olyan laptopokat vettek le szándékosan, majd helyeztek arra a raklapra, amit ők építettek, és amely nem az ő irányukra szólt. A csomagot nem kezelték a vonalkód olvasóval, ezáltal a csomagon nem volt raktári kezelés. A csomag adatait az erre szolgáló rendszerben ellenőrizve azt lehetett látni, hogy a csomag nem érkezett be a raktárba, azon nincs raktári kezelés.

A szándékosan rossz raklapokra helyezett laptopokhoz úgy tudtak hozzájutni, hogy összebeszéltek azzal a sofőrrel, akinek a kocsijába kerültek ezek a raklapok. A sofőr a csomagok kezelése alkalmával szintén elmulasztotta ezen csomagok kezelését, a laptopokat a kocsijában az ajtó mellé helyezte a rakodótérben.

A raktári műszak befejezésekor a raktárosok a közeli utcában várokozó kocsihoz mentek, ahonnan kivették az eltulajdonított laptopokat, amit aluljárókban értékesítettek ismeretlen személyeknek. A sofőrnek alkalmanként 5 ezer Ft-ot adtak.

Tevékenységükkel 2,5 millió Ft kárt okoztak.

Az ügyben eljáró bíróság az elkövetőket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a kár nem térült meg.

« Vissza

© omerta07.hu