Vigyázat! Furfangos tolvajok I.

Egy ipari parkban raktárbázist működtető nemzetközi cég segítségünket kérte egy egész teherautónyi árujának ellopása ügyében.

Két nappal ezelőtt késő estére vártak egy műszaki cikkekkel teli teherautót, de az nem érkezett meg a műszak lejártáig. Másnap reggel a délelőttös kolléga elkezdte keresni a rendszerben, és kiderült, hogy már este megérkezett és át is vették az árut.

A kép csak illusztráció.

Azonnal felvették a kapcsolatot a speditőr cég sofőrjével, aki elmondta, hogy sötétedés után, de időben érkezett meg az ipari parkhoz, ám a raktárhoz nem tudott behajtani, mivel az előtte lévő külső parkolónál három férfi megállította.

Megkérdezték tőle, hogy hová hozta a rakományt. Megadta a cég nevét, mire közölték vele, hogy nem tudják bent fogadni, mert az összes rakodórámpájuk foglalt, de ők is szeretnének időben haza menni, ezért elébe jöttek egy teherautóval, amire átrakodnak, és majd másnap ők elintézik a berakodást.

Persze óvatos volt és mondta, hogy aláírás és bélyegző nélkül nem adja az árut, azt hivatalosan kell átvenni. De megnyugtatták, az egyikőjük egy nyakában lógó cégemblémás arcképes igazolványt villantott elő, majd a bélyegzőt is felmutatta.

Egyébként meg örült a lehetőségnek, hogy nem kell órákig várnia a lerakodásra. Még ő is segített az átrakodásnál, és mivel a férfiak nagyon siettek, szerencsére hamar végeztek, a papírmunka elvégzése után már fordult is meg és indult is rögtön haza.

Természetesen a vezetőség azonnal feljelentést tett a rendőrségen, de ekkor már a bűncselekmény óta több mint tizennyolc óra eltelt. A külső parkoló csak gyéren volt megvilágítva, az ipari park kamerái ráadásul csak a kerítésig „láttak”, a férfiak sapkát viseltek, így sok nyom nem volt, amin el lehetett indulni.

Nyomozásunk során látókörbe került egy személy. Az egyik kamera felvételén látható volt egy személyautó bal hátsó sarka, ami ismerős volt az egyik dolgozónak, emlékeztette egy 2 évvel ezelőtti dolgozó autójára, de a nevére már nem emlékezett..

Sikerült annyi információt összeszednünk, amely segítségével a rendőrség gyorsan felgöngyölítette az ügyet.

Kiderült, hogy egy korábban ott dolgozó alkalmazott volt az elkövetők egyike. Fénymásolóval készítettek az ipari park összes cégéről cégemblémás fényképes belépőkártyát és bélyegzőt, ami alig hasonlított az eredetiekre.

Tervük az volt, hogy megállítanak egy alkalmasnak látszó arra járó teherautót, majd megkérdezik, hogy hová megy. A válasz alapján azonnal eldöntik, hogy ellopják-e az árut vagy tovább engedik.

A jelen esetben a műszaki áru megfelelt nekik. A sok kártya közül elővették a sofőr által megnevezett cég kártyáját és előadták meséjüket. A megtévesztés ez alkalommal sikeres volt, de nem sokáig örülhettek

« Vissza

© omerta07.hu