Vigyázat! Furfangos tolvajok II.

Egyik állandó megbízónk – egy kisebb fuvarozó cég tulajdonosa – késő este sürgősséggel kérte intézkedésünket.

Fuvarszervezőjéhez a délutáni órákban befutott egy telefonos megrendelés, miszerint a szomszéd település külterületén folyó útépítés zárt telephelyének végében található nagyméretű munkagépet személyes átadás nélkül este 10 órakor pakolja fel és szállítsa át a közeli határ menti, határon túli településre.

A kép csak illusztráció.

Az adás-vételi szerződést, és a munkagép kulcsát az indulásig futárral meg fogják küldeni. Elmondták azt is, hogy a telephelyet hátulról közelítse meg a szállítójármű, ahol kaput fognak nyitni.

A sofőr megérkezett és gyanús volt neki, hogy a megadott helyen kapu helyett a drótkerítést vágták ki kapu szélességben, a telephelyen nem látott senkit őrködni – így nem akart bemenni a telepre. Felhívta főnökét, hogy mi tévő legyen.

A helyszínre érkező kollégánk körbejárta a telepet, az őrt a bódéjában kábultan találta.

Addigra sikerült megtalálnunk és elérnünk a munkagép tulajdonosát is, aki meglepődve értesült az eseményekről. Tájékoztatott bennünket, hogy a munkagépet nem régen vásárolta, azt senkinek nem adta el, és senki el ne vigye a telephelyről. A rendőrség kiérkezéséig biztosítottuk a helyszínt.

Később megtudtuk, hogy a trükkös tolvajok tulajdonképpen a fuvarozó céggel hamis szerződés alapján akarták ellopatni és a határon túlra vitetni a majdnem 100 milliót érő munkagépet.

Az éjjeli őrt leitatták, hogy ne tudjon semmiről és nehogy véletlenül megzavarja a felrakodást. A futárnak hamis feladót neveztek meg a feltehetően külföldi tolvajok

« Vissza

© omerta07.hu