Gyanús sofőr

Csomagok szállításával foglalkozó cég alvállalkozót alkalmaz a feladó cégektől, a központi raktárába történő csomagbeszállításra.

Az alávállalkozó alkalmazásában dolgozó beszállítást végző sofőr tapasztalta, hogy a csomagok átvételekor a raktárban elhagyták a csomagok tételes átvételét.

Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy a raktári folyamat hiányosságát ki tudja használni oly módon, hogy a feladótól átvett csomagokból a feketepiacon keresett, könnyen értékesíthető nagyobb értékű csomagokat tulajdonít el.

A beszállított csomagok lepakolását követően aláíratta a raktári dolgozókkal a csomagok hiánytalan átvételét igazoló szállítólevelet. A raktári feldolgozás folyamatában kiderült, hogy kevesebb csomag került feldolgozásra, mint amit a feladó átadott.

A raktári folyamatok ellenőrzésekor megállapítható volt, hogy a feldolgozás folyamatában nem történt olyan esemény, mely összefüggésbe hozható lett volna a csomagok eltűnésével.

A hiányzó csomagok miatt a raktárvezető visszaállította a beszállított csomagok átvételének módját, a beszállítóktól a technológiai folyamatban előírtaknak megfelelően ismét tételesen vették át a csomagokat. Ezt követően azonnal megszűnt a csomagok eltűnése.

Ügyfélszolgálatra érkezett olyan jelzés a több címzettől, hogy az átvett csomagokban nem az általuk megrendelt termék volt, hanem kődarabok voltak belehelyezve.

A feladó által bemutatott kamerafelvételek alapján egyértelműen igazolható volt, hogy a csomagokba belekerültek a megrendelt termékek. A szállítással foglalkozó cég raktárában az átvételt igazoló dokumentumok igazolták a csomagok beérkezését, a feldolgozás folyamatában kizárható volt, hogy akkor cserélték volna ki a termékeket.

A bejelentett esetek különböző depókhoz köthetőek, ezért kizárható, hogy egy kiszállítási területen lett volna az elkövető, aki dézsmálja a csomagokat.

A gyanú ismét a feladótól beszállító sofőrre terelődött, ezért a beszállítást végző alvállalkozótól a feladási cím elvételre került, a problémák ettől kezdve megszűntek.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentés ügyében jelenleg a rendőrség folytat vizsgálatot, a beszállító sofőrt gyanúsítottként hallgatta ki.

« Vissza

© omerta07.hu