Karácsonyi „meglepetés”

2017 karácsonya sokak számára nem a felhőtlen boldogságról és az ajándékozás öröméről szólt, hanem valami egészen másról.

Decemberben robbant a hír, mely szerint egy magyarországi áruházlánc több budapesti áruházában vásárolt játékok dobozaiban nem a csomagoláson is szereplő játékok, hanem feltehetőleg olcsó kínai hamisítványok voltak.

Többen számoltak be arról, hogy ócska játékkockákat, újságpapírt találtak, sőt akadt olyan vásárló is, aki egy téglát kapott saját bevallása szerint. Sajnos a gyanútlan vásárlók előre nem tudhatták, hogy kicserélt termékeket kapnak, így az akciós áron vásárolt árucikkek több kisgyermeknek okoztak csalódást karácsony napján.

Egyes szakértők szerint azonban nem új keletű ez a fajta csalás, hiszen régebben is volt már példa hasonló esetre, csak akkor keksszel pótolták a hiányzó játékokat.

De vajon ki lehet a hibás? Hol és mikor történhetett meg a csere? Ugyan az áruházlánc azonnal reagált a károsultak panaszaira és azonnal megkezdték a kivizsgálást, de továbbra is kérdéses, hogy kik és mikor tudták kicserélni a játékokat újságpapírra és hamisítványokra.

Hasonló esetekben érdemes az értékesítési lánc minden egyes pontját górcső alávenni és megvizsgálni, hogy melyik elem gyenge, hol tapasztalhatóak hiányosságok.

Az ellenőrzés elengedhetetlen fontosságú, hiszen minden cég csak így tudja biztosítani a megfelelő minőségű és színvonalú szolgáltatást ügyfelei számára.

Számtalanszor tapasztaltuk már, hogy a tökéletesnek hitt ellenőrzési rendszerben mégis akadnak hiányosságok, esetlegesen a kártékony munkaerő tevékenykedései okoznak problémákat.

A Cégőr Humán Biztonsági Program segítségével az említett áruházlánc esetéhez hasonló történések kiszűrhetőek és megakadályozhatóak lennének, ugyanis a program alkalmazásával fokozatosan eltávolítjuk a logisztikai ellátási láncban szándékosan kárt okozó, bűncselekményeket elkövető munkavállalókat, gazdasági társulásokat. Az ártalmas dolgozók így esélyt sem kapnak arra, hogy megkárosítsanak minket, vásárlóinkat.

Ugyan nem győzzük elégszer hangsúlyozni a humán biztonság fontosságát, illetve az emberi tényezőből eredő rizikó faktort, sok vállalat, vállalkozás még mindig nem veszi elég komolyan azt.

Bízunk benne, hogy 2018-ban még több cég, cégvezető látja be, hogy a hagyományos ellenőrzési folyamatok manapság már nem elegendőek, teljes körű átvilágításra van szükség az alkalmazottak kiválasztása során ahhoz, hogy a fentihez is hasonló esetek ne történhessenek meg.

« Vissza

© omerta07.hu