Minél kevesebbet tud a gépkocsivezető a rakományról, annál kevesebb bajt okozhat

Jövedéki termék szállítmányozásra szerződött vállalkozás gépkocsivezetőjének az volt a feladata, hogy heti rendszerességgel adott raktárból kisebb lerakókba szállítsa a rakományt. Minden szállítás a hét azonos napjára esett.

A gépkocsivezető - társaságot kedvelő emberként – a rakodás ideje alatt a raktár szomszédságában lévő büfé közönségét szórakoztatta történeteivel. Előadása közben gyakorlatilag minden részletet elmondott a szállítással kapcsolatban, így az indulás idejét, a szállítási útvonalat, sőt még a szállítmány hozzávetőleges értékét és összetételét is.

Néhány hónap elteltével a fuvarja során nagyjából 15-20 km-re a raktártól defektet kapott. Kiszállt, hogy hozzáfogjon a javításhoz. Amint a kamiont elhagyta, leütötték és csak több óra múlva tért magához egy erdős területen. Lába és keze széles ragasztó szalaggal össze volt kötözve, szája beragasztva. Több órás erőfeszítést követően tudta csak kiszabadítani magát és segítséget kérni.

A hatóságok megállapították, hogy a defektet ún. sulyommal (3-5 cm hosszúságú kihegyezett végű fém pálcák, melyek úgy vannak összehegesztve, hogy amikor kidobálják vagy kiszórják, mindig legalább egy ága felfelé áll, és bármilyen abroncsot képes kiszúrni. Nagyobb számban szokták használni, a megállítani kívánt jármű elé szórják.) okozták.

A kamiont elvitték és 100 km-re onnan kipakolták a rakományt. Az üres járművet egy bányatóba lökték.

Az elkövetőket csak több éves nyomozás után sikerült felderíteni.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a büfé közönsége közül valaki elmesélte „rovott múltú” rokonainak mit hallott. A rokonok megkérték, hogy az adott napokon füleljen és mindent mondjon el nekik. Az így szerzett információk birtokában rabolták el a kamiont.

« Vissza

© omerta07.hu