Kicselezhető vajon egy korszerű kamerarendszer?

Megbízónk jelezte, hogy egy ideje rendszeresen leltárhiány keletkezik náluk. Az 5-50 ezer forintos árukategóriából egyre gyakrabban van áruhiányuk.

Mivel raktározással és áruszállítással is foglalkoznak, először rá kellett jönni, hogy a raktárban vagy szállítás közben tűnnek el a termékek. Hamar kiderítettük, hogy a raktári dolgozókra kell koncentrálni, a raktárban kell keresni a tolvajt.

Az ilyenkor szokásos eljárás során szemfüles munkatársunknak feltűnt, hogy az egyik alkalmazott az egyik rutinszerűen végrehajtott feladata végrehajtásakor, gyakran ugyanazt a szemetes konténert látogatja, még akkor is, ha az távolabb helyezkedik el az útvonalától.

A megfigyelés eredményre vezetett, kiderült, több dolgozó is összejátszott a bűncselekmények elkövetésekor. Az egyik raktári dolgozó, a kamerák látószögének szürke zónájában – ahol csak messziről vette a kamera – a napi tevékenysége során rendszeresen a polcokról eltulajdonított kisebb sport és műszaki árukat, majd az egyik papírkartont gyűjtő konténerbe rejtette – mindig ugyanabba, előre megbeszélve –, amelyet egy másik alkalmazott az udvarra kitolt.

Végül egy szállító segítségével kikerült a telephelyről a lopott áru, melyet később ismerőseik körében értékesítettek.

Az ügy lezárása után a cég biztonságát erősítő tanácsokkal láttuk el megbízónkat (többek között, hogy laposra nyomják össze a dobozokat, vagy, hogy átlátszó szemetes zsákokat használjanak, mert ezek is megnehezítik a lopott áru elrejtését), és célirányosabbá, ezáltal hatékonyabbá tettük a kamerarendszerüket is.

« Vissza

© omerta07.hu