A technológia előírások betartásának elmulasztása komoly hiányhoz vezethet

Nemzetközi áruházlánc egyik magyarországi üzletében hónapokig nem végezték el egy forgalmazott termékcsoport tételes átvételét kiszállítás után.

Elrendeltek egy általános és mindenre kiterjedő leltárt. A leltár során a termékcsoportból több millió forint értékű hiányt tártak fel. Miután bevezették az addig mellőzött technológiának megfelelő módon történő átvélt, rendszeres kiszállítási hiányra derült fény. A termékeket forgalmazó cég képviselőjének ezt jelezték, aki ezután kérte, hogy végezzünk célellenőrzést.

Elemeztük a termékcsoportból jellemzően hiányzó áruk összetételét, azok kiszállítási napját. Az elemzés alapján ellenőriztük a kiszállítást végző gépkocsivezetőt, aki egy alvállalkozó alkalmazásában állt.

Az ellenőrzés során több termékből is kevesebb volt a kiszállítandó mennyiséghez képest. Átvizsgáltuk a szállító gépkocsit és a hiányzó termékeket megtaláltuk, abban elrejtve.

Az ellenőrzés során a gépkocsivezető elmondta, hogy az üzlet dolgozóitól korábban megtudta, hogy nincs tételes átvétel. Úgy gondolta, hogy a néhány darabos hiányok nem fognak feltűnni.

Amennyiben az üzletben követték volna a technológiai előírásokat és a helytelen eljárást nem hozták volna a sofőr tudomására, valószínűleg nem esik kísértésbe a gépkocsivezető.

« Vissza

© omerta07.hu