Kis utána járással nagy baj előzhető meg

Élelmiszer diszponálással és kiszállítással foglalkozó vállalkozás vezetőjét megkereste egyik megbízójuk azzal, hogy gond van a kiszállításokkal.

Egyik árusító helyükre rendszeresen hiányosan érkezik meg a megrendelt az áru.

A csomagolás és a beszállítás menetét végig ellenőrizték, ott minden rendben volt, de a kiszállítás során rendszeresen hiány keletkezik.

A szállító cég megbízott minket, hogy állapítsuk meg hol és miként keletkezik a hiány.

Az adatok értékelése során megállapítottuk, hogy a hiányok akkortól jelentkeznek, amikortól új gépkocsivezető vette át kiszállító járatot.

Felkerestük a gépkocsivezető önéletrajzában megjelöl két korábbi munkahelyét. Mindkét helyen azt a felvilágosítást adták, hogy kisebb jogsértések miatt váltak meg tőle.

Ezt követően pontosítottuk a hiányzó áru szállítási idejét, a szállítás útvonalát és megfigyelést szerveztünk, mely során a gépkocsi és a gépkocsivezető mozgását végig dokumentáltuk.

A megfigyelés során megállapítottuk, hogy a gépkocsivezető indulást követően haza vezetett a teherautóval, melyről a háza előtt levett egy csomagot, és azt bevitte a házba. Néhány perc múlva ugyanazzal a dobozzal kijött, és azt vissza tette a rakodótérbe, majd a megkezdte az áru kiszállítását.

A hiányt jelző árusnál a gépkocsivezetőt megállítottuk, ellenőriztük a kiszállított árut. Megállapítottuk, hogy a rakodótérben elhelyezett egyik doboz tartalma hiányos.

Ekkor a cég vezetőjét értesítettük, aki gondoskodott a gépkocsivezető leváltásáról és a központba történő beszállításáról.

Itt közösen a gépkocsivezető elé tártuk a megfigyelés során keletkezett felvételeket.

Ennek hatására a gépkocsivezető beismerte, hogy ekkor és az előző alkalmakkor is a lakásán felnyitotta dobozokat és azokban elhelyezett árukból kivett magának.

Azt is elmondta, hogy korábbi munkahelyeiről is hasonló „dézsmálások” miatt bocsátották el.

« Vissza

© omerta07.hu