IT biztonság

A hazai vállalati vezetők szemében az IT-terület legnagyobb kihívását a biztonsági kérdések jelentik, ennek megfelelően kezdik felismerni a hiányos IT-biztonságban rejlő hatalmas üzleti kockázatokat vállalkozásukra nézve.

Bár sokan érzik a fenyegetések legkritikusabb formájának a külső támadásokat (hackertámadás, vírusok), azonban ennél is nagyobb veszélyt jelentenek a cégen belüli, emberi tényezők.

Ilyen belső tényező lehet az akár véletlen hibából adódó, akár szándékos károkozás, de az adatszivárgás is, amelynek csatornái (és sokszor vétlen eszközei) szinte kivétel nélkül a saját alkalmazottak, még ha az értékes üzleti adatok megszerzésére irányuló támadás jó eséllyel a cégen kívülről indul is.

A felsorolt fenyegetések mindegyik típusa valós veszélyt jelent a vállalati, üzleti adatok biztonságára nézve.

A közeljövő cégbiztonsági IT-trendjeit az fogja meghatározni, hogy a hazai vállalatok hogyan birkóznak meg az új, vagy egyre lendületesebben terjedő eszközök és technológiák kapcsán tömegesen felmerülő biztonsági kérdésekkel.

A biztonságra fordított források általános szűkössége miatt kérdéses, hogy az informatikai költségvetésekben hajlandók lesznek-e a cégek elkülöníteni a szükséges újítások költségeit.

Munkatársaink összehangolják a biztonsági intézkedések sorozatát, kellő figyelmet fordítanak a kritikus biztonsági szempontokra, így képesek vagyunk a fenyegetéseket komplex, körültekintő és nem utolsó sorban költséghatékony módon elemezni és kezelni.

© omerta07.hu